Reklam Ajansı Nedir?

Reklam ajansı, markaların müşterilerine sunduğu ürün ya da hizmetlerin pazarlama faaliyetlerini yürüten işletmelerdir. Müşterilerine ürün ya da hizmetlerini tanıtması için kanallar bularak, gelirlerinin artmasına yardımcı olurlar. Marka özelinde bir kimlik oluşturarak bu yapıya uygun bir stratejik yaklaşım belirlerler. Markanın güçlü ve zayıf yönlerini analiz ederek sektördeki yerini iyileştirmek için çalışırlar.

Reklam Ajansı

Eski zamanlara bakacak olursak bu faaliyetler gazete, dergi ve afişlerle sınırlıydı. Ama günümüzde dijital medya mecralarının gelişmesiyle reklam alanları da çeşitlendi. Tüm mecralara en uygun stratejileri belirleyecek ve 360 derece hizmet verebilecek bir reklam ajansı ile çalışmak, ulaşılmak istenen potansiyel müşterilere çok daha kısa sürede ve spesifik bir şekilde ulaşılması için kolaylık sağlayacaktır.

360 Derece Reklam Ajansı Nedir?

Markalar genellikle 360 derece reklam ajansı nedir bilmedikleri için sadece logo tasarımı, broşür, kurumsal kimlik veya web tasarım gibi hizmetler için ajanslara başvururlar. Ama geniş kapsamlı bir reklam ajansında bir pazarlama departmanının yapabileceği her hizmete ulaşmak mümkündür.

360 derece ajanslar, hem dijital reklam ajansı hem de geleneksel reklam ajansı gibi hizmetler verebilmektedir. Dijital reklam ajansları, müşterilerine ağırlıklı olarak web tasarımı, sosyal medya yönetimi, dijital pazarlama reklamları, e-ticaret gibi dijital işlerde; geleneksel reklam ajansı ise kurumsal kimlik tasarımı, logo tasarımı, broşür ve katalog gibi basılı işlerde hizmet verirler.

360 Derece Reklam Ajansı

360 derece reklam ajansı demek tüm pazarlama faaliyetlerinin tek bir çatı altında yürütülmesi anlamına gelir. Her reklam mecrası için ayrı bir ajansla çalışmak yerine bu ajanslar markaların işini kolaylaştırır.

Ürün ve hizmetlerin, hem geleneksel medyada hem de dijital medyada yapılan reklam çalışmaları aynı ajans tarafından hazırlanarak müşteriye sunulur. Bu da maddi olarak şirketlerin kârda olmasını sağlar. Aynı zamanda da markanın mecralardaki kurumsal bütünlüğünün korunmasını hedefler.

360 Derece Reklam Ajansı Ne İş Yapar?

360 derece reklam ajansı ne iş yapar diye soracak olursak, marka kimliğinin oluşması için A’dan Z’ye yaratıcı çözümler geliştirirler. Öncelikle hedef kitle niteliklerini belirler, daha sonra markanın ihtiyaçları doğrultusunda tanıtım faaliyetlerini kurgularlar.

360 derece reklam ajanslarının sunduğu hizmetlerden bazıları:

1. Marka Kimliğinin Oluşturulması
Markaların sunduğu ürün ve hizmetlerin tüm reklam mecralarında hedef kitle odaklı konumlandırılmasıdır.

2. Pazarlama Stratejilerinin Oluşturulması
Markaların pazarlama hedeflerine ulaşması ve satışlarının artması için kurgulanan planlardır. Reklam süreçleri bu stratejiler etrafında kurgulanır.

3. Grafik Tasarım Çözümleri
İletilmek istenen mesajların, marka kimliğine uygun bir şekilde görselleştirerek müşteriye sunulmasıdır. Sade ve karışıklıktan uzak grafik tasarım çözümleri markaların daha akılda kalıcı olmasını sağlar.

4. Web Tasarım Hizmetleri
Markaların dijital dünyada var olması için bir web sitesi tasarlanması ve hedef kitle ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilmesidir. Web siteleri aynı zamanda markaların dijital ortamdaki mağazasıdır.

5. Sosyal Medya Yönetimi
Markaların kurumsal kimliğine uygun paylaşımlar yapılarak tanıtılmak istenilen ürün ya da hizmetlerin hedef kitle ile sosyal medya platformları aracılığıyla iletişim kurmasının sağlanmasıdır.

Reklam Ajansı Ne İş Yapar

6. Dijital Pazarlama Çalışmaları
Markaların müşterilerine sunduğu ürün ve hizmetlerin internet reklamları ile doğru hedef kitleye ulaştırılmasıdır. Bu reklamlar verilirken arama motorları, internet siteleri, sosyal medya platformları, mobil uygulamalar ve e-posta sağlayıcıları gibi birçok platform kullanılır.

7. Fotoğraf ve Video Prodüksiyon Hizmeti
Tanıtım filmleri, organizasyon çekimleri, ürün çekimleri gibi reklam mecralarında yayımlanmak üzere markanın ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanacak fotoğraf ve video çalışmalarıdır.

8. Etkinlik ve Organizasyon Hizmetleri
Markaların, müşterileriyle etkileşime girdiği etkinlik ve organizasyonlarda A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarının karşılandığı hizmetlerdir.

360 Derece Reklam Ajansları Neden Tercih Edilmeli?

360 derece reklam ajanslarından, markanızın ihtiyacı olan kreatif ve dijital ihtiyaçlar dışında medya satın alma, pr, organizasyon ve prodüksiyon hizmeti gibi alanlarda da destek alabilirsiniz. Böylece hedef kitlenize ulaşabileceğiniz tüm mecraları tek bir iş ortağı yardımıyla kullanabilirsiniz.

360 derece reklam ajanslarıyla çalışmanın diğer avantajları şunlardır:

- Pazarlama faaliyetleri aynı kanaldan koordine bir şekilde yürütüleceği için iş takibi yapmak kolay olur.

- Alanında profesyonel çalışanlarla tek bir kurumla iletişim kurmak birden fazla hizmete aynı anda ulaşabilme imkanı sağlar.

- Marka kimliğinizin vermek istediği mesaj her mecrada bütünlüğü bozulmadan aynı çerçevede sunulur.

- Ekip ruhuyla çalışılan işin kalitesi daha yüksek olur.

- Pazarlama faaliyetlerindeki verilen mesajlar ajanstaki çalışanlar tarafından objektif bir biçimde eleştirilebilir.

- Marka için az maliyetle daha çok iş geliştirme hedefi benimsenir.

Bu avantajlar göz önüne alındığında yol arkadaşı olarak seçeceğiniz ajans, markanızın güçlü ve zayıf yönlerini objektif bir şekilde analiz etmenize katkı sağlar.

En İyi İzmir 360 Derece Reklam Ajansı Hangisi?

En iyi İzmir 360 derece reklam ajansı hangisi sorusuna cevap vermek oldukça zor olacaktır. İzmir son yıllarda reklam ajansı kurmak için önde gelen şehirler arasına girmiştir. Her mecrada reklam vermeye uygun birçok seçeneğe ulaşabileceğiniz ajansların sayısı oldukça fazladır. Reklam ajanslarının daha önce çalıştıkları referansları ve tüm işlerini inceleyerek markanıza uygun olanı seçebilirsiniz.

En İyi İzmir 360 Derece Reklam Ajansı Hangisi

Karar verirken seçici ve titiz olmak markanızın hedeflerine doğru attığı adımları sağlamlaştıracaktır.

360 derece reklam ajansı olarak hizmet veren ajansımıza iletişim sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Daha detaylı bilgi almak için Reklam Ajansı Hizmetleri sayfamızı ziyaret ederek diğer hizmetlerimizi de inceleyebilirsiniz.