Web tasarımı, görsellerden ve metinlerden oluşan içeriklerin bir düzen içinde web ortamında kullanıcıya sunulmasıdır.

Profesyonel web tasarım, ürün ve hizmetler hakkında dijital ortamda bilgi vermek ve kullanıcıları markayla etkileşime geçirmek amacıyla tasarlanır. Basit bir işlem gibi görünse de web site tasarımı markanın kimliğini yansıtır. Hem globalde hem de yerelde markanızı hedef kitlenize tanıtmak için kullanıcı deneyimine önem veren bir web tasarımına sahip olmanız oldukça önemlidir.

Günümüzde birçok insan çeşitli uygulamalar sayesinde ucuz web tasarım şablonları kullanarak kendi sitelerini oluşturabilmektedir. Ancak kurumsal web tasarımı için işin ehli olan profesyonellerden destek almak sizi rakiplerinizin önüne geçirecektir.

Web Tasarım

Kurumsal Web Tasarım

Markanızın logosu, kartviziti ve diğer kurumsal kimlik öğeleri gibi web tasarımı da kurumsal imajını yansıtmalıdır. Web siteniz hazırlanırken kurumsal kimliğinize uygun bir şekilde tasarlanmalıdır. Ucuz web tasarım hizmeti sunan platformlar yerine profesyonel destek alarak hazırlanan siteler kullanıcılara güvenilir bir deneyim sunar.

Web Tasarım Neden Önemlidir?

Gün geçtikçe dijital dünyanın önemi artıyor. Markanızın dijital dünyaya uyum sağlaması için kurumsal bir web tasarımına sahip olmanız gerekir. Web siteniz aynı zamanda markanızın dijital dünyadaki mağazasıdır. Sitenize vakit ayırıp özen göstermeniz, kullanıcılarınızın gözünde onlara da vakit ayırıp değer vereceğiniz izlenimini yaratır.

Web tasarımınız güncel kurallara uymuyorsa kullanıcılarınızın markanız hakkında iyi yönde bir izlenimi olmayacaktır. Bu doğrultuda web siteniz güçlü olduktan sonra markanızın güvenilirliği güçlenecektir.

SEO uyumlu bir altyapınız olması sizi Google, Yandex, Internet Explorer gibi tarayıcılarda da rakiplerinizin üst sırasına çıkaracaktır. SEO uyumu, altyapısal ve içeriksel çalışmalarla beslenen web sitelerin arama motorlarındaki yerini sağlamlaştırır.

Seo - Search Engine Optimization

Arama motorlarında üst sıralarda yer almanız için tüm cihazlarda sayfanızın iyi göründüğü responsive web tasarıma sahip olmalısınız. Responsive web tasarım, sayfayı büyütürken veya küçültürken görünümün bozulmamasıdır.

Ayrıca kullanıcılarınızın web sitenize olan ilgisini artıracak çalışmalardan bir diğeri de “Kullanıcı Arayüzü (UI) ve Kullanıcı Deneyimi (UX)’dir. Kullanıcı Deneyimi (UI), kullanıcıların iletişim kurduğu arayüzleri kolay kullanabilmesini sağlayan tasarım bütününe verilen addır. Tıklanılan butonlardan izlenilen videolara kadar her öğenin etkileşime uygun olması gereklidir. Kullanıcı Arayüzü (UX) ise kullanıcıların site içerisindeki deneyimlerini tahmin ederek, bu deneyimlerin daha anlaşılır olmasını amaçlar. Kullanıcı deneyimine önem veren siteler ziyaretçilerin daha çok ilgisini çekerek sitede kalma sürelerini uzatır.

Özellikle e-ticaret sitelerinde SEO ve UI-UX altyapılarının sağlam olması oldukça önemlidir.

Web Tasarım Nasıl Yapılır?

Web sitenizin Google, Yandex, Internet Explorer gibi internet tarayıcılarında gözükmesi için HTML, CSS, JavaScript, Python ve PHP gibi programlama dilleri kullanılarak yazılması gereklidir. Bu tarz kurumsal web tasarımlar genellikle reklam ajanslarında çalışan profesyonel yazılımcılar tarafından hazırlanır.

Web Tasarım Nasıl Yapılır

Web sitenizin tasarımı kullanıcı dostu olmalıdır. İnternet kullanımı verilerinin dünya genelindeki ayrıntılarına bakıldığında toplam nüfusun %63’ü aktif olarak internet kullanmaktadır ve dünyada en çok üretilen web sitesi içeriği dilinde Türkçe 4. sıradadır. Rakiplerinizin bu kadar çok olduğu bu dijital ortamda web siteniz kolayca gezilemiyorsa kullanıcı alışkanlıkları göz önüne alınarak tekrar düzenlenmesi gerekir. Kullanıcılarınız web sitenize girdiğinde eğer aradığını kolay şekilde bulabiliyor ise kullanıcı dostu bir siteniz var demektir.

Web Tasarımda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

1. Basit ve Anlaşılabilir Düzen
Kullanıcıların aradıklarını kolayca bulmaları ve hizmetleriniz hakkında net bilgilere sahip olmaları oldukça önemlidir. Karışık bir düzen ve gözü yoran tasarımlardan kaçınarak web sitenizin daha çok ziyaret edilmesini sağlayabilirsiniz.

2. Sade ve Yalın Dil
Müşterilerinize sunacağınız mesajların anlaşılır olması gerekmektedir. Günümüz dünyasında dijital ortamdaki içerikler çok çabuk tüketiliyor ve insanların dikkati çabuk dağılıyor. Olabilecek en hızlı ve yalın şekilde mesajınızı aktarmak içeriklerinizin daha çok ilgi görmesini sağlayacaktır.

3. Estetik Tasarım
Web site tasarımınız, müşterilerinizin markanızı nasıl algılayacağı konusunda fikir sahibi olmasını sağlar. Sayfalarınızın, ilham veren tasarımlarla markanızı yansıtan estetik bir görünüme sahip olması kullanıcıların sitenizde daha çok vakit geçirmesine yardımcı olur.

Web Tasarımda Dikkat Edilmesi Gerekenler

4. Özgün Metinler
Her web sitesi, markanın hedef kitlesine uygun, özgün ve yaratıcı metinlerden oluşmalıdır. Kopyala-yapıştır metinlerin kullanılması web tasarımınızın kalitesini düşürerek internet tarayıcıları tarafından kalitesiz olarak algılanmasını sebep olur.

5. Kaliteli Görseller
Tasarımda kullandığınız görsellerin yüksek çözünürlüklü olması ve metinlerde yer alan mesajları doğru bir şekilde ifade etmesi potansiyel müşterilerinizin web sitenize olan ilgisini artırır. Aynı zamanda sitede yer alan resimleri doğru isimlendirerek kaydetmeniz SEO optimizasyonunu olumlu etkiler.

6. Mobil Uyumluluk
Dünya nüfusunun toplam %67,1’i internete mobil cihazlardan erişim sağlıyor. Web yazılımınızın mobil uyumlu olması kullanıcı girişlerinizi artıracaktır. Eğer ki web sitenizdeki görseller ve metinler mobil cihazlarda karışık ve anlaşılmaz olur ise kullanıcıların sitenizden hemen çıkma oranı artacaktır.

7. SEO - Search Engine Optimization
Web sitenizin içeriğinde kullanıcılarınızın aratacağı anahtar kelimelerle uyumlu bilgi içeren metinlerin yer alması gereklidir. Kullanıcılarınıza fayda sağlayan bu metinler site trafiğinizi artıracaktır. Web tasarım SEO hizmeti, arama motorlarında üst sıralara yerleşmenizi sağlar. SEO uyumlu içeriklerin detaylı ve anlaşılır olmasına dikkat edilmelidir.

Web Tasarım Kriterleri

Web sitenizin tüm kriterlere uygun tasarlanmaması durumunda ziyaretçiler aradığı içeriğe kolayca ulaşamaz ve açılış sayfası kaliteniz düşer. Bu da içeriklerinizin üst sıralarda gözükmesini engeller.

Tüm bu kriterler doğru uygulandığında ise sağlıklı çalışan bir web sitesi elde edersiniz ve markanızın potansiyelini artırarak daha çok müşteri elde etme şansına sahip olursunuz.

Web site tasarımınızı kaliteli ve çağa uygun bir düzenle hazırladıktan sonra trafik akışı sağlamak için sosyal medyanın gücünden yararlanabilirsiniz. Tüm dijital platformlarda kurumsal yapınıza uygun içeriklerin yer alması uzun vadede satışlarınıza ve marka kimliğinize olumlu bir imaj kazandıracaktır.

Profesyonel ve kurumsal web tasarımı hizmetimiz ile dijital dünyaya uyum sağlayabilmeniz için Barzel’s ekibi olarak bizimle iletişime geçmenizi bekliyoruz. Web tasarım paketlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için Web Tasarım Hizmetleri sayfamızı ziyaret edebilir ve bizimle irtibata geçebilirsiniz.